Україна, м. Харків, вул. Іванівська, 1
Графік роботи: Щодня з 9.00 до 18.00

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННІ КОМПЛЕКСИ

Якісна вентиляція готельно-ресторан комплексу - запорука комфортного відпочинку гостей.

Проектування системи вентиляції і кондиціонування в готелі - досить непросте завдання, адже необхідно забезпечити комфортний мікроклімат в приміщеннях різного призначення.

Розробка вимагає ретельного дотримання будівельних норм і правил (СНіП). Залежно від кількості зірок готелю змінюються норми організації вентиляції.

Для сегмента громадського харчування вентиляція також є важливою складовою.

Головним завданням такої вентиляції є:
Готельно-рестораний комплекс Фото №1 - windsun.net.ua
видалення запахів, диму і пари з робочого приміщення Фото №2 - windsun.net.ua

видалення запахів, диму і пари з робочого приміщення

видалення запахів з санвузлів і підсобних приміщень Фото №3 - windsun.net.ua

видалення запахів з санвузлів і підсобних приміщень

забезпечення комфортного температурного режиму Фото №4 - windsun.net.ua

забезпечення комфортного температурного режиму

У правильно спроектованій і змонтованій системі вентиляції повітря з кухні не потрапляє у обідній зал, адже це може негативно вплинути на репутацію ресторану або кафе.

Ми завжди готові надати рішення, яке повністю виключить проблеми мікроклімату і повністю Вас задовольнить!

Вентиляція ресторану і готелю - невід'ємна частина успішного бізнесу

В умовах високої конкуренції в сфері готельно-ресторанного бізнесу кожен підприємець намагається забезпечити максимально комфортні умови для гостей свого комплексу або закладу. Цей фактор дозволяє відвідувачам повертатися в одне і те ж місце кілька разів, що благотворно впливає на прибуток закладу. Крім основної специфіки підприємства, власникам закладів також потрібно враховувати необхідність циркуляції повітря в закладі, тобто вентиляція в кафе повинна повноцінно справлятися з цим завданням.

Можна сказати, що система вентиляції готелю і ресторану є невід'ємною частиною успішного функціонування підприємства в даній сфері. Забезпечення приміщень свіжим повітрям грає ключову роль у функціонуванні готелю, вентиляція кухні ресторану не дає різним запахам проникати в зали закладу.

Компанія WindSun виконує монтаж систем вентиляції для кафе і приміщень іншого призначення.

На що звернути увагу при проектуванні вентиляції у кафе?

Ефективне проектування вентиляції ресторану передбачає врахування особливостей приміщення, його специфіки. У ресторані завжди існує кілька приміщень різного призначення - кухня, зал для відвідувачів, санвузол. Кожне з них вимагає особливого способу вентиляції. Окремою частиною проектування можна назвати розрахунок вентиляції кухні ресторану.

  1. Кожна зона закладу потребує окремої вентиляційної системи.
  2. Потрібно заздалегідь розробляти проект, щоб визначити місця дислокації витяжних приладів, що може вплинути на зовнішній вигляд приміщення.
  3. Розташування зон, в яких буде встановлена ​​витяжна система.
  4. Кількість осіб, на яку розрахований даний заклад.
  5. Від площі приміщення залежить кількість елементів в системі.

Підготовчі роботи до проектування вентиляції кафе

Перед проведенням монтажу вентиляції в ресторані важливо знати кілька факторів, які впливають на процес проектування.

  • Визначення типу вентиляційної системи, що підходить для певного виду приміщення. Обов'язковою умовою є окремий підхід системи до кожного приміщення.
  • Необхідно забезпечити повноцінну циркуляцію повітря в кожній зоні.
  • Вентиляційні системи повинні мати відповідний зовнішній вигляд для інтер'єру, в якому розміщуватиметься вентиляція.

Важливо знати, чим площа приміщення більше, тим  більшу кількість витяжних приладів потребує заклад.

Особливості вентиляції готелю

Оснащення готельних комплексів витяжними системами вимагає додаткових зусиль у процесі проектування. Найчастіше готелі (вірніше, їхня житлова частина) оснащуються припливно-витяжною вентиляцією. Установки для вентиляції такого типу дозволяють здійснювати подачу і видалення повітря в приміщенні.

У кожному готельному номері використовують дві складових вентиляції. У житловій частині номера застосовують припливно-витяжну вентиляцію, для санвузла необхідна витяжка.

Чого потрібно уникати при монтажі вентиляції в ресторані?

Часто замовники наполягають на певних типах вентиляції, іноді на шкоду собі. Існують найбільш поширені помилки, які допускаються при монтажі вентиляційних систем. Системи кондиціонування ресторанів також є невід'ємною частиною монтажу вентиляції.

Лише одна система

Не можна створювати одну витяжну систему для кухні та залу для гостей. Це не тільки суперечить правилами монтажу, але й провокує утворення конденсату, що загрожує утворенням грибкових інфекцій. Єдина система також не захистить зал від запахів, які будуть виходити з кухні.

Лише вентиляція

Помилковим є створення тільки системи вентиляції. Правильне оснащення приміщення повинно включати в себе установку системи кондиціонування, вентиляції, опалення. Таким чином, всі прилади будуть доповнювати один одного.

Знижена потужність в холодну пору року

Не можна зменшувати потужність системи вентиляції взимку для того, щоб зберігати тепло в приміщенні. Таким чином власники закладів хочуть заощадити, але це невірний спосіб. В даному випадку недостатня вентиляції при підвищеному рівні роботи опалювальних приладів може створити ефект затхлого повітря.

Занадто велика потужність

Помилково думати, що максимальна потужність витяжної системи є пріоритетом для закладу. Протяг і надмірно швидка циркуляція повітря викликають дискомфортні відчуття у співробітників і відвідувачів закладу. Компанія WindSun виробляє якісний розрахунок для систем вентиляції та кондиціонування повітря в готелі, що дозволяє створити якісний мікроклімат в приміщенні.

© Wind Sun 2020 — Все права защищены