Україна, м. Харків, вул. Іванівська, 1
Графік роботи: Щодня з 9.00 до 18.00

Опалення готельно-ресторанних комплексів

Опираючись на техніко-економічний розрахунок заснований на нормах ДБН проектується система опалення готельно-ресторанного комплексу.

Залежно від кількості зірок готелю приймається та чи інша система опалення-тепла підлога, конвектора, батареї.

Наша компанія допоможе створити умови для комфортного перебування гостей у  готельно-ресторанному комплексі і поліпшити економічно-експлуатаційні показники системи опалення.

Готельно-ресторанний комплекс Фото №1 - windsun.net.ua
Особливості системи теплопостачання в готельно-ресторанних комплексах

Опалення готельно-ресторанного комплексу відіграє важливу роль в роботі підприємства. Саме якісний обігрів дозволяє забезпечити комфортне перебування гостей на території комплексу. Від того, наскільки затишно і тепло буде відвідувачам в холодну пору року в вашому закладі, залежить ваш успіх.

Підбір обладнання для оснащення готельно-ресторанного комплексу опалювальною системою є ключовим моментом в даному питанні.

Саме правильно підібрана опалювальна система високої якості дозволяє виробляти повноцінний обігрів приміщення на необхідному рівні. Комфорт відвідувачів грає головну роль в побудові готельно-ресторанного бізнесу. Опалювальні системи від WindSun забезпечать якісний обігрів будь-якому закладу.

Види систем опалення в готелі та ресторані

Існує кілька основних видів опалювальних систем, які найчастіше застосовуються в готельно-ресторанному бізнесі. Їх відрізняє вид палива, тип обладнання, джерела тепла.

Водяне опалення в готелі

Водяне опалення є одним з найпоширеніших видів обігріву готельно-ресторанних комплексів. Найчастіше в якості джерел тепла використовують тепло-електро централі або персональні котельні. По виду палива котли можуть бути твердопаливними, газовими, на рідкому паливі, електричними. В такому випадку нагріта вода надходить до опалювальних приладів (радіатори, конвектори). Водяне опалення також дозволяє проводити встановлення системи "тепла підлога", що також представляє велику цінність для готелів.

Повітряне опалення ресторану

Повітряне опалення здійснюється завдяки нагрітому повітрю, яке за допомогою труб розподіляється по території. Кінцевою точкою в даній системі є радіатор. Часто повітряна опалювальна система поєднана з вентиляцією, що дозволяє здійснювати рециркуляцію повітря.

Електричне опалення

Електричне опалення є одним з найбільш витратних видів обігріву. Найчастіше таку систему застосовують, якщо інші види опалення неможливо встановити. Опалювальними приладами в такому випадку виступають інфрачервоні обігрівачі або електроконвектори , їх закріплюють на стінах будівлі. Існують різновиди, які можна встановлювати на плінтуси. Також часто електричним буває "тепла підлога".

Економічність

Опалювальна система повинна бути не тільки якісною в плані віддачі тепла, а й фінансово доцільною. Часто для регулювання приладів опалення на підведеннях встановлюють спеціальні прилади, які дозволяють зменшити фінансові витрати на опалення. Часто для додаткової економії на вході в приміщення встановлюються повітряні теплові завіси, які створюють потужний потік теплого повітря. Це не дозволяє холодному повітрю проникати в приміщення.

Дані для розрахунку опалення ресторану

Існує кілька основних пунктів, які варто взяти до уваги при проектуванні системи опалення.

  1. Місце розташування.
  2. Вид будівлі - існуюча будівля, проектування новобудови.
  3. Вибір типу опалювальної системи, схема прокладання.
  4. Докладний план розташування приміщень, їхнє призначення.
  5. Визначення необхідного температурного режиму приміщення.
  6. Кількість осіб, на яку розраховане приміщення.

Дотримання вимог для опалення готелів

Сучасні готельно-ресторанні комплекси повинні відповідати певним вимогам. Нагрів гарячої води до +50 градусів, обсяг води, який необхідний для ресторану становить не менше трьох тисяч літрів на добу. Подача теплоносія в радіатори до +60 градусів, "тепла підлога" (водяний тип, контури) +35 градусів. Розраховувати витрата води можна за  формулою "50 л води на 1 людину".

Особливості опалення в готелях

Основною особливістю готельно-ресторанного комплексу є його територія. Найчастіше, це досить велика площа. Будівля налічує як житлові, так і нежитлові приміщення, кожне з яких вимагає особливого підходу до опалення. Готельно-ресторанних комплексів повинні бути розраховані на те, що найбільша витрата води буде в ранковий і вечірній час, коли люди, зазвичай, мають водні процедури.

Всі вимоги будуть дотримані компанією WindSun , яка встановлює опалювальні систем в будівлях будь-якої площі. Фахівці WindSun виконують ефективне проектування системи обігріву та монтаж.

© Wind Sun 2020 — Все права защищены